Eerder dit jaar informeerden we over de aankomende kentekenplicht voor bijzondere bromfietsen. Vanaf die datum dienen eigenaren hun bijzondere bromfiets te registreren in het kentekenregister bij de Dienst Wegverkeer (RDW). We meldden dat deze verplichting op 1 juli 2024 zou ingaan. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) heeft echter laten weten dat de invoering wordt uitgesteld.
De nieuwe datum voor de kentekenplicht is nu vastgesteld op 1 januari 2025.

Wat is de reden van uitstel? 
Er moet nog meer onderzoek worden gedaan naar het formaat van de kentekenplaat voor bijzondere bromfietsen. De huidige snorfiets kentekenplaat kan niet worden gebruikt omdat deze mogelijk te breed is voor voertuigen zoals elektrische steps, wat aanvankelijk wel het plan was. Bovendien zou het gebruik van dezelfde plaat voor zowel snorfietsen als bijzondere bromfietsen het onderscheid tussen deze voertuigen onduidelijk maken.

Er wordt nu onderzocht of er een kleiner formaat kentekenplaat kan worden gemaakt met de bestaande apparatuur en binnen de bestaande werkwijzen, die als standaardformaat voor alle bijzondere bromfietsen kan dienen. Hierbij moet worden gegarandeerd dat duplicaatcodes en echtheidskenmerken op deze kleinere plaat kunnen worden aangebracht.


Hierdoor is de invoering van de kentekenplicht voor bijzondere bromfietsen uitgesteld naar 1 januari 2025. Voor bestaande bijzondere bromfietsen zal er vanaf die datum een overgangsperiode van een jaar zijn, tot 1 januari 2026.

Guis & Partners | Mei 2024

Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

bedrijfs logo wit

Guis & Partners is een erkend tussenpersoon in verzekeringen en financiële dienstverlening. Vanuit ons kantoor in Sliedrecht ontzorgen wij al ruim 80 jaar de particuliere en zakelijke markt. Dit doen wij op een persoonlijke, heldere en eerlijke wijze.

Contact
Openingstijden

Ma t/m Vr
08.30 - 17.00

Weekenden en avonduren op afspraak

© Dutch media lab